KBO Flevoland stelt zich ten doel:

 

 

De KBO is met 180.000 leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland.

Wij komen op voor de belangen van senioren. Bijvoorbeeld als het gaat om langer thuis wonen, veiligheid, digitalisering en koopkracht. Daarnaast bieden we onze leden ontmoeting, ondersteuning en aantrekkelijke voordelen.
De KBO is een vereniging met 500 lokale afdelingen.
In Flevoland zijn dat Almere, Lelystad, Midden Flevoland Dronten), Noordoostpolder en Zeewolde.
Hier kunnen leden elkaar ontmoeten, activiteiten organiseren en lokaal de belangen van senioren behartigen. Het landelijke bureau van de Unie KBO komt op voor de belangen van senioren in Den Haag en zorgt voor de zichtbaarheid en landelijke coördinatie.
Duizenden vrijwilligers zetten zich in voor elkaar. Ze worden opgeleid om andere leden te helpen bij het invullen van de belastingen, als ouderenadviseur, veiligheidsadviseur of tabletcoach. Vrijwilligers bemensen ook de Service- en Juristentelefoon op het landelijke bureau waar ze de meest uiteenlopende vragen van leden beantwoorden.

Leden krijgen tien keer per jaar gratis het Magazine van KBO-PCOB en kunnen profiteren van vele voordelen en diensten van de KBO, zoals kortingen op uitjes, boeken en cd’s, een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief.

BELEID KBO FLEVOLAND

  • KBO Flevoland ondersteunt de lokale afdelingen van de KBO in de provincie.
  • Is de intermediair tussen het landelijk bureau van de Unie KBO / KBO-PCOB en de afdelingen.
  • Verzorgt de afdracht van de contributie van de leden via de afdelingen naar de Unie KBO
  • Geeft opleidingen/bijscholing en ondersteuning aan o.a. vrijwillige ouderen adviseurs en belastinginvullers Adviseert de provincie in het ouderenbeleid
  • Doet niet aan vermogens vorming.
    Contributie wordt aangewend voor het geven van ondersteuning