Nieuws van het Overleg Senioren Organisaties Lelystad (OSOL)

 

Energietoeslag

Graag wijzen we u nogmaals op de energietoeslag die kan worden aangevraagd. Deze toeslag is bedoeld voor inwoners met een smalle beurs die onevenredig hard worden getroffen door de sterk gestegen energieprijzen. De inkomensgrens waaronder u recht heeft op deze toeslag ligt op 120% van het sociaal minimum. Mocht u denken dat u ook behoort tot de groep die hier recht op heeft schroom dan niet en vul digitaal of op papier het daarvoor bedoelde aanvraagformulier in.

 

Activiteiten in de zomer

Van 16 juli tot 28 augustus heeft onze regio zomervakantie. De scholen zijn gesloten en veel mensen trekken er op uit om van de zon en de natuur te genieten. Het lijkt wel of alle activiteiten stilvallen. Senioren gaan veelal voor of na de schoolvakantie er op uit als de gezondheid dat toelaat.
Gelukkig zijn er van 19 juli tot eind augustus gezellige activiteiten in het kader van de Senioren Zomerdaagse. Cultuur, natuur, beweging en reflectie activiteiten om samen van te genieten.
Voor alle activiteiten is aanmelden verplicht! Aanmelden kan digitaal bij de organiserende partijen, Senioren Zomerdaagse en Sportbedrijf Lelystad. Al vast veel plezier gewenst.

 

Dag van de Ouderen

Op 1 oktober is het na 2 jaar wachten zover. De Lelystadse Dag van de Ouderen staat dan gepland en wordt in het Stadhuis gehouden. Net als vorige edities is er weer een keur aan activiteiten en optredens zoals een infomarkt, artiesten, koren, workshops en natuurlijk hapjes en drankjes.
Op last van de brandweer mogen er maximaal 400 mensen tegelijk in de burgerzaal aanwezig zijn waardoor het aantal toegangskaarten is beperkt tot 350. Wees er dus op tijd bij. Als OSOL zijn we betrokken bij de organisatie en programmering. Met de stichting Welzijn zijn wij verantwoordelijk voor deze dag.
Via de pagina Lelystadmakers in de Flevopost wordt u verder geïnformeerd.

 

Week tegen Eenzaamheid

Van 29 september tot 6 oktober worden er in Lelystad tal van activiteiten georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid.
Het activiteitenprogramma wordt in augustus via de Flevopost verspreid. Samen met veel andere organisaties werken we als OSOL mee aan het tot stand komen van het programma.

 

Wij wensen u allen een mooie zomer toe

Koos de Groot, voorzitter KBO
Wim Hijmissen, voorzitter OSOL

 

Eerdere verslagen

Vindt u op: https://osol-lelystad.nl onder het tabblad Actueel -> Nieuws

Jaarverslag

Het Jaarverslag leest via deze link: OSOL Jaarverslag 2021