Word digitaal handiger met uw smartphone

Het internet biedt veel kansen. Maar een smartphone kan soms ingewikkeld zijn. De DigiHandig app helpt u op uw eigen tempo te leren op uw smartphone.

DigiHandig is voor alle beginnende smartphonegebruikers. In DigiHandig oefent u  met apps in een veilige omgeving. Ook leert u meer over de mogelijkheden van de mobiele telefoon en hoe u deze bijvoorbeeld opgeruimd houdt.

U vindt in DigiHandig een divers aanbod van lessen voor zowel beginners als gevorderden. U kan bijvoorbeeld leren hoe u berichten stuurt of hoe de apps van de digitale overheid werken. Maar u leert ook hoe u routes kunt plannen met uw telefoon of nieuws kunt lezen.

 

De (gratis) app installeren op uw smartphone of tablet

Weet u nog niet hoe u apps kunt installeren? Vraag iemand uit uw omgeving om u hier even bij te helpen. U kunt ook hulp vragen bij de bibliotheek of een buurthuis. Als de app erop staat, kan u zelf oefenen. In een veilige omgeving. Ook fijn: de app werkt niet met moeilijke inlogcodes en wachtwoorden.

U kunt de   DigiHandig app hier downloaden

 

Veilig gebruiken

DigiHandig is gemaakt in samenwerking met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Veiligheid is heel belangrijk. Bij DigiHandig hebt u geen account. Dat betekent dat alles anoniem is. Er wordt nooit privacy-gevoelige informatie opgeslagen.

In de oefenomgeving van DigiHandig kan u daarnaast fouten maken zonder dat dit problemen oplevert in de echte wereld. Het is een probeer-omgeving. Zodat u zorgeloos kunt oefenen.

 

Alle informatie leest u op: Digihandig.nl