Ervaar het openbaar vervoer!

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een OV-inloopspreekuur en een telefonisch spreekuur.

 

Inloopspreekuur

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met hulp van ervaringsdeskundigen blijkt het makkelijker dan gedacht. Ervaren OV-ambassadeurs geven (aankomende) reizigers advies en tips over het reizen met trein of bus.

Langer zelfstandig kunnen reizen draagt bij aan persoonlijke zelfredzaamheid. Ervaren OV-ambassadeurs omarmen dit en helpen 55-plussers graag op weg.  Vragen over het reizen met bus of trein zoals:  ‘Hoe koop ik een kaartje? Hoe reis ik met mijn bankpas (OVpay)? Hoe vraag ik een ov-chipkaart aan? Welk abonnement past het best bij mij?’ worden door hen toegelicht.

OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Elke maand vindt dit speciale inloopspreekuur plaats. Belangstellenden mogen kosteloos en vrijblijvend binnenlopen.

Wanneer:            klik hier voor de agenda

Hoe laat:             10.00 – 11.30 uur

Waar:                   FlevoMeer Bibliotheek, de Promesse 4, Lelystad

 

 

Telefonische spreekuren

Neemt u liever telefonisch contact op, dan kunt u bellen met een van de OV-ambassadeurs tijdens het telefonisch spreekuur. Dagelijks zitten zij klaar om telefonisch of via beeldbellen OV-vragen te beantwoorden.  Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10.

Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur
Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur
Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur

 

Meer informatie

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het gehele jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten.

Naast inloopspreekuren en proefreizen, organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en is er een dagelijks bereikbaar telefonisch spreekuur.

Kijk op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.

Voor vragen is er de mogelijkheid te bellen naar 038 – 303 70 10, of een e-mail te sturen naar: ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl

 

Aanmelden Proefreis
Wilt u informatie over of deelnemen aan een proefreis? Neem dan contact op via het speciale telefoonnummer 038-4540130 of e-mailadres ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl.

 

De OV ambassadeurs helpen u graag op weg!

Bent u na het lezen van bovenstaande enthousiast geworden en zou u zelf wel ambassadeur wil worden? klik dan hier