Mag ik mij even voorstellen:

Walter Lodewijk, in 1951 geboren in Haarlem. Getrouwd met Joke, twee kinderen en opa van 4 kleinkinderen.

Na de militaire dienst vertrokken uit Haarlem en woonachtig geweest in Amersfoort, Putten en Harderwijk. Sinds 2007 Zeewoldenaar.

Tot 2013 werkzaam bij het Stadsmuseum Harderwijk in de functie van directeur. Binnen de Nederlandse Museum Vereniging diverse functies vervuld op het gebied van vrijwilligerswerk, mediator, projectleider exposities, enz.

 

Na 2013 met diverse vrijwilligersklussen begonnen, o.a. bij de Nederlandse Kampeerauto Club, de ANBO Zeewolde, St. Mentorschap Nederland en gestart met het samenstellen en presenteren van uiteenlopende onderwerpen voor seniorengroepen. Deze bestaan uit drie thema’s: geschiedkundig, met zingeving en met amusement. Zo mocht ik ook al een paar keer bij de KBO Zeewolde een middag verzorgen.

 

Na de coronacrisis komen de bijeenkomsten voor senioren steeds moeilijker op gang, ook stoppen organisaties met het organiseren van middagen door het tekort aan bestuursleden. Ik heb nu dus wat meer tijd beschikbaar.

Toen Gerard op de jubileumbijeenkomst in september jl. opnieuw een oproep deed voor nieuwe bestuursleden, zowel voor een voorzitter als een penningmeester, heb ik hem gemeld dat ik mij beschikbaar stel als penningmeester. Een functie die ik in mijn werkzame periode al eerder voor diverse VVE’s, stichtingen en clubs heb vervuld.

Tijdens de eerste kennismakingsvergadering met het bestuur werd ik
-onverwacht- geconfronteerd met Gerard’s besluit zijn functie al per 1 jan. 2023 te beëindigen. Aansluitend geeft Jan P. aan dat ook hij met zijn functie als plv. voorzitter per 1 jan. 2023 stopt.

Het probleem dat twee bestuursleden inmiddels vertrokken zijn is nog niet opgelost als ik dit stukje schrijf. Ik ga ervan uit dat er op de a.s. jaarvergadering wél een oplossing is gevonden, anders zie ik de toekomst van de KBO Zeewolde somber in. Ook vraag ik mij af of ik dan wel als penningmeester wil gaan functioneren. Immers: een vereniging en bestuur zonder voorzitter én plaatsvervangend voorzitter is stuurloos.

Inmiddels is mijn ‘stage’ bij het bestuur begonnen en is Agnes begonnen mij in de financiële administratie in te werken.

Aangezien Joke en ik in de zomerperiode graag en regelmatig met onze camper op stap gaan, is een plaatsvervangend penningmeester ook essentieel.
Gelukkig is Agnes bereid om toch nog als bestuurslid aan te blijven als plaatsvervangend penningmeester. Op deze wijze is het financiële beheer goed geborgd.

Naast het beheren van de penningen wil ik een ‘Schrijfgroep Levensverhaal’ gaan opstarten als samenwerkingsproject met de PCOB Zeewolde. De titel van dit project is “Ja, zo was het…..” en hier kunnen maximaal 10 leden van de KBO-PCOB Zeewolde aan deelnemen. In het KBO/PCOB magazine van oktober j.l. is een uitgebreid verhaal over dit onderwerp te lezen.
Citaat: “Ieder mens draagt een rugzak vol ervaringen, belevenissen en verhalen. Bij het ouder worden groeit de behoefte daarover te vertellen of te schrijven. Zo kun je je eigen verhalen doorgeven aan bijvoorbeeld kinderen en kleinkinderen. Of voor jezelf dingen op een rij zetten en zo een rode draad of betekenis vinden.”

Ik heb zelf ervaren dat het schrijven van je eigen levensverhaal een erg leuke ervaring is die allerlei stukjes geheugen, met leuke en minder leuke ervaringen,  weer naar boven brengt. Ook het relativeren van al die ervaringen geeft je weer een andere kijk op je leven en de toekomst.

Zin om mee te doen? Idee: Vraag eens aan uw partner / vriend / vriendin of hij/zij hier ook interesse in heeft?

Bel me even op 06-20499463 of 5225848 of stuur een mailtje naar presentaties.senioren@gmail.com

Met vriendelijke groeten,

Walter Lodewijk

5 jan. 2023