Samen in actie voor Oekraïne.

Helpt u ook mee?

Op 24 februari escaleerde de situatie in Oekraïne. In een paar dagen tijd zijn er al honderden doden en gewonden en sloegen honderdduizenden Oekraïners op de vlucht naar buurlanden zoals Polen. De materiële schade is groot. Omdat de noodtoestand is afgekondigd en mannen tussen de 18 en 60 jaar moeten blijven om te vechten, staan veel ontheemde vrouwen en kinderen er alleen voor. De ontwikkelingen dreigen nu uit te lopen op een humanitaire ramp voor 44 miljoen Oekraïners.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen Nederland op om te doneren voor mensen die hard getroffen worden door de gebeurtenissen in Oekraïne. Er is behoefte aan directe noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, psychosociale hulp en schoon drinkwater. Voor miljoenen Oekraïners, onder wie 7,5 miljoen kinderen, is niets meer zeker. Zij zijn afhankelijk van humanitaire hulp en hebben onze steun nu nodig. Het ingezamelde geld kan hen voorzien van levensreddende noodhulp.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens.

Directe noodhulp

De hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het gebied aanwezig. Zij zorgen ervoor dat mensen op de vlucht onderdak, water en eten krijgen. Ze werken aan sanitaire voorzieningen en leveren medicijnen. Ook psychosociale hulp is hard nodig om mensen op de vlucht te helpen bij het verwerken van hun traumatische ervaringen.

De onveilige en onzekere situatie heeft een enorme impact op alle Oekraïners, zeker op kinderen. Daarom krijgen ook zij psychosociale hulp en wordt er gekeken naar mogelijkheden om kinderen noodonderwijs te geven.

Jouw gift zorgt ervoor dat meer mensen uit Oekraïne geholpen kunnen worden. Help mee.

Hartelijk dank voor uw gift.