Wat is phishing?

Heeft u ooit een e-mail, SMS of WhatsApp-bericht ontvangen dat van een bank of ander officieel bedrijf leek te komen? In dit bericht werd u gevraagd om uw accountgegevens, creditcardnummer of andere gevoelige informatie te “bevestigen”?
Als het antwoord op deze vraag ‘ja’ is, bent u al eens in aanraking geweest met phishing.

Wat is phishing?
Phishing is een techniek die door kwaadwillenden wordt gebruikt om gevoelige data van de gebruiker in handen te krijgen. Deze gegevens worden vervolgens doorverkocht of misbruikt voor bijvoorbeeld afpersing, geld- of identiteitsdiefstal.

Al van verschillende Afdelingen kregen wij melding van een Phishing mail, een nep-mail, die deze dagen is verzonden, met het bericht dat u zogenaamd van de Belastingdienst geld terugkrijgt.

Wat te doen?
Nergens op klikken, meteen weggooien en de verzender als ongewenst aanmerken!! Dat kan op uw computer door met de rechtermuisknop op het bericht in uw mailbox te gaan staan en dan te kiezen voor ‘Beveiligingsopties’ en daarin voor ‘Phishing’. Op uw telefoon kan dat door rechtsboven te klikken op de drie puntjes onder elkaar en daar te kiezen voor iets als ‘Spam melden’.

U kunt zelf ook checken en anderen waarschuwen
Overigens, als u zelf zoiets krijgt, dan kunt u op de website van de fraudehelpdesk een check doen of er al meldingen zijn van mensen die hetzelfde overkwam. U kunt daar ook aangifte doen met uw mail, om anderen te waarschuwen. Link: https://www.fraudehelpdesk.nl/actueel/valse-emails/

Op onze website vindt u meer informatie over hoe phishing in zijn werk gaat en tips om een phishing-aanval te herkennen. https://www.kbo-pcob.nl/speerpunten/veiligheid/