KBO Flevoland stelt zich ten doel:

Wij komen op voor de belangen van senioren. Bijvoorbeeld als het gaat om langer thuis te wonen, veiligheid, digitalisering en koopkracht. Daarnaast bieden we onze leden ontmoeting, ondersteuning en aantrekkelijke voordelen.

De Landelijke KBO is een vereniging met ongeveer 500 lokale afdelingen.

In Flevoland zijn dat Almere, Lelystad, Midden Flevoland, Noordoostpolder en Zeewolde. Hier kunnen leden elkaar ontmoeten, activiteiten organiseren en lokaal de belangen van senioren behartigen. Het landelijke bureau van de Unie KBO komt op voor de belangen van senioren in Den Haag en zorgt voor zichtbaarheid en landelijke coördinatie. Duizenden vrijwilligers zetten zich in voor elkaar. Ze worden opgeleid om andere leden te helpen bij het invullen van de belastingen, als ouderenadviseur of tabletcoach. Vrijwilligers bemensen ook de Service- en Juristentelefoon op het landelijke bureau waar ze de meest uiteenlopende vragen van leden beantwoorden.

Leden krijgen tien keer per jaar gratis het Magazine van KBO-PCOB en kunnen profiteren van vele voordelen en diensten van de KBO, zoals kortingen op uitjes, boeken en cd’s een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief.

 

Beleid KBO Flevoland

* KBO Flevoland ondersteunt de lokale afdelingen van de KBO in de provincie

* Is de intermediair tussen het landelijke bureau van de Unie KBO/KBO-PCOB en de afdelingen

* Verzorgt de afdracht van de contributie van de leden via afdelingen naar de Unie KBO

* Geeft opleidingen/bijscholing en ondersteuning aan o.a. vrijwillige ouderenadviseur en belastinginvullers

* Adviseert de provincie in het ouderenbeleid

* Doet niet aan vermogens vorming.